Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...

Poziv na konkurs

Kulturanova priprema projekat saradnje sa Playful Arts festivalom iz Holandije Playful arts festival dešava se u istorijski živopisnom gradiću ‘s-Hertogenbosch u Holandiji i tada ovo mesto postaje igralište za ljude različitih uzrasta.

Ova manifestacija savremene umetnosti predstavlja igre, performanse, izložbe, radionice i razgovore na temu razigranih umetnosti (eng. playful arts). Festival okuplja internacionalne umetnike, dizajnere, kuratore, performere i generalnu publiku

na četiri dana tokom juna meseca da istraže tačke susreta i preklapanja između umetnosti, igre i socijalne interakcije.

Kulturanova i Playful arts festival pozivaju dizajnere igara, umetnike i druge da podnesu projekte u dve različite kategorije: Urbana igra, Igre u mraku.

Urbana igra
Pozivamo dizajnere igara, umetnike i ostale da podnesu igre na ovu temu koje bi se mogle igrati na ulicama grada ili interaktivne umetničke radove koji bi stimulisali društvenu interakciju među ljudima na ulici. Zanimaju nas svi vidovi igara, od pop-up igara, do igara sa igrališta, pa do posmatračkih igara. Igre i umetnička dela bi trebala da se izvode tokom dana tokom nekoliko dana.

Igre u mraku
Tražimo igre i razigrana iskustva koje pružaju ljudima mogućnost da se igraju po večernjem mraku unutra ili napolju. Zanimaju nas igre ili iskustva koja su zabavna i za igrače i za posmatrače, kao i one koje se poigravaju temom tame i svetlosti. Predmeti bi mogli da uključe fleš svetiljke, daljinske upravljače, svetleće palice itd.

Pobednici konkursa imaće mogućnost da predstave svoj rad u novembru 2015. u Holandiji kada će moći i da se upoznaju sa svojim kolegama iz ove zemlje. Planirano je da bude odabrano 10 radova (zavisno od odaziva umetnika). Nakon toga, u junu 2016. dva najuspešnija rada biće predstavljeni i na Playful arts festivalu u Holandiji. U novembru 2016. predviđeno je i prvo izdanje Playful arts festivala u Novom Sadu.

Prijave i dodatne informacije na na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Veb sajt:
http://www.playfulartsfestival.com/
www.kulturanova.org

Pin It