Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...

Od decembra 2005. organizujemo javno zagovaranje za dobijanje Omladinskog kulturnog centra u Novom Sadu i veću dostupnost institucija mladima.  Ovo je naš najduži i najzahtevniji projekat, a sprovodimo ga kroz mnoge ulične akcije, predavanja, okrugle stolove, prezentacije mladih umetnika u postojećim institucijama kulture i napuštenim objektima,

izgrađivanjem strateške podrške sa drugim nevladinim organizacijama, gradskim institucijama i građanstvom. Projekat prati izložba "Fotovremeplov" i film "Neko drugo vreme" koju smo napravili kao dokument vremena i njime ukazali i objasnili otkuda potreba za takvim prostorom. Film smo prikazivali i u mnogim mestima u Vojvodini u okviru potprojekta "Prostorna mreža mladih".

{gallery}galery_folder/OKCNS/1{/gallery}

"Fotovremeplov"-projekat, Novi Sad, 2005.

{gallery}galery_folder/OKCNS/2{/gallery}

"Mladi napravite svoju kuću"-ulična akcija, Novi Sad, 2005.

"Neko drugo vreme" film, ARTklinika, Novi Sad, 2006. Reč autora Ane Lagator: Film "Neko drugo vreme" je vremeplov kroz neke od najbitnijih prostora za zabavu mladih u Novom Sadu. Priča o mestima koja su od kraja 60-ih, pa sve do prve polovine 90-ih godina omladini pružala mogućnost da razvijaju svoju kreativnost, da uče, razmenjuju iskustva, ideje i da se druže. Šta je za omladinu Novog Sada nekada značila "Tribina mladih", šta "Dvadesetčetvorka", a šta "Žuta kuća" i zašto ih danas više nema?

{gallery}galery_folder/neko_drugo_vreme{/gallery}


Pin It