Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...

Asocijacija Kulturanova je 2013. godine uputila poziv svim kreativnim ljudima za učešće u umetničkom projektu Papergirl Novi Sad. Projekat je bio realizovan u septembru, u okviru Festivala uličnih svirača.

http://www.ulicnisviraci.com/

Papergirl je u osnovi mail art projekat što znači da su svi učesnici svoje umetničke radove slali poštom na adresu Kulturanove.

Svi pristigli radovi su bili prikazani na zajedničkoj izložbi u okviru Festivala uličnih svirača, nakon toga su umotani u tube koje su zatim članovi Kulturanove, sa učesnicima festivala i novosadskim biciklistima podeliti posetiocima festivala.

Ovo je još jedna zanimljiva i kreativna akcija Kulturanove u okviru dugoročnog projekta Neposredna konzumacija kulture koji ima za cilj da se afirmativnim akcijama, stvaranjem, kulturnom i umetničkom produkcijom, stavi fokus na problem komunikacije između umetnika i publike.

Tema, format, stil i tehnika su bili slobodni. Na konkurs su pristizali originali, fotokopije, printovi, fotografije, crteži, slike, kolaži, radovi u kombinovanoj tehnici, pesme, priče, radovi od tekstila, stikeri, itd, a jedni zahtev sa naše strane je bio da radovi budu tako koncipirani da ih je kasnije moguće urolati u tube.

http://papergirl2013.blogspot.com/


 

{youtube}lin9jPw26rw{/youtube}

Pin It