Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...

a3format - grifon 2010A3.Format grupa je osvojila GRIFON 2010 na 8. konkursu za najbolji grafički dizajn u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori u 2008. i 2009. godini za publikaciju Vol:04 Ideology of design koju smo realizovali u Novembru 2009. godine kao deo većeg projekta u organizaciji centra za nove medije kuda.org iz Novog Sada.

Žiri je doneo jednoglasnu odluku da se nagrada GRIFON 2010. dodeli autorskom timu A3.Format za rad Ideology of Design Vol: 04 u kategoriji Knjiga i druge publikacije.

 "Nagrada Grifon, koja se dodeljuje osmi put, potvrđuje svoju vitalnost i sluh za nove autorske pristupe dodelivši ove godine nagradu mladom i talentovanom autorskom timu A3.Format. Ovaj novosadski tim, čiji je osnivač Filip Bojović, pre svega karakteriše otvorenost duha, želja za istraživanjem i svežina izraza. Oni koriste klasično akademsko poznavanje likovnog jezika kao osnovu na kojoj smelo i kreativno razvijaju svoj osećaj za savremen grafički izraz."

"A3.Format pre svega odlikuje nesputanost ličnog senzibiliteta i otvorenost ka publici, ka pitanjima sa kojima se mladi, najosetljiviji deo društva, susreću u svakodnevnom životu i radu. Zahvaljujući tome, njihov angažman obuhvata kreativno stvaralaštvo u najširem mogućem smislu, ne ograničavajući se samo na svet grafičkog dizajna. Snažni u autorskom izrazu, u svojoj bazi, ne plaše se istraživanja različitih stilova i uticaja što rezultira izuzetnim rešenjima."

Hvala svim autorima koji su doprineli kvalitetu ove publikaciji i doneli nam pobedu, ova nagrada je vaša ! Nove publikacije i nagrade slede, pripremite se kontaktiramo vas uskoro! Umetnici: Dušan Đorđević, Rajko Ivanišević, Miladin Miletić, Lina Kovačević, Matija Drozdek, Katarina Šoškic, Ana Kraš, Mihail Mihaylov, Bardhi Haliti, Ian Griffith, Nenad Ponjević, Miodrag Manojlović, Miha Artnak, Žiga Aljaž, Žiga Artnak, Branislav Milošević, Jovan Mikonjić, Milica Pantelić, Željko Lončar, Bratislav Milenković, Marko Gole, Nenad Trifunović, Lazar Bodroža, Jovan Obradović, Mirko Žarković, Marko Rakić, Filip Bojović.

Pogledaj fotografije...

Fotografije: Designed.rs Katalog i plakat ovogodišnjeg Grifona, Dizajn: Igor Oršolić.

Pin It