Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...

U okviru projekta "Mikro zajednica bez granica", podržanog od strane Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada, Asocijacija Kulturanova objavila je pregled alternativnog rusinskog umetničkog stvaralaštva u Srbiji i Evropi. 


Cilj projekta je predstavljanje i promocija alternativnog i savremenog umetničkog stvaralaštva rusinske nacionalne zajednice. Kako uviđamo da je šira zajednica u nedovoljnoj meri upoznata sa kulturnim sadržajima nacionalnih manjina, a posebno sa onima koji izlaze iz okvira tradicionalnog kulturnog stvaralaštva (kao što je folklor), ovim projektom želi se adresirati i započeti rešavanje ovog problema. Istovremeno želimo istražiti i predstaviti rusinsku savremenu i alternativnu umetnost stvaranu u prošlom veku, ali i današnju rusinsku umetnost, čiji sadržaji veoma često ne izlaze iz okvira same rusinske zajednice.

Cilj publikacije jeste da pruži pregled značajnih autora i dela rusinske savremene i alternativne kulture na području Srbije i Evrope.

Publikacija je dostupna na LINKU

Drugi deo projekta obuhvatiće objavljivanje intervjua u formi podkasta sa značajnim stvaraocima i akterima na rusinskoj kulturnoj sceni. 

Izvor fotografije: Pixabay

Pin It