Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...

Young Creatives Going Digital (YCGD) je projekat podržan od strane Erazmus+ programa Evropske komisije. Cilj projekta je podsticanje saradnje između organizacija koje podržavaju mlade kreativce, stvaraoce i umetnike uključene u Evropske prestonice kulture, kao i pružanje mladim ljudima nove prilike za učenje kako bi postali više preduzetnički nastrojeni i digitalno pismeniji. Aktivnosti projekta fokusirane su na mlade koji trenutno imaju izazov da žive od svog rada u kreativnom sektoru.

Projektom je obuhvaćen niz aktivnosti:

Početni sastanak za upoznavanje i planiranje projekta, održan je krajem juna u Novom Sadu.

Nakon toga je usledio kolaborativni dizajn inovativnog programa za mlade kreativce i virtuelne mobilnosti za članove organizacija i mlade. Online vebinari održani su u četiri navrata tokom septembra, oktobra, novembra i decembra. Sve organizacije uključene u projekat imale su predstavnike, koji su održali vebinare na unapred izabrane teme vezane za preduzetništvo i digitalne sposobnosti.

Petodnevni transnacionalni trening "Uči, deli, stvaraj" realizovan je u Luksemburgu, u gradu Esch- sur-Alzette (Univerzitetski kampus Belval), u septembru. Učesnici treninga imali su prilike da čuju više o NFT i Blockchain tehnologijama i svoja znanja i ideje prikažu na hakatonu.


Virtuelna (finalna) konferencija o digitalnim i preduzetničkim mogućnostima za mlade kreativce i umetnike održana je u novembru i prisustvovalo joj je više od 100 ljudi.

Partneri na projektu: WIDE - Women in Digital Empowerment, Luksemburg, Timis County Youth Foundation (FITT), Kaunas 2022, The Public Foundation for the Culture of the Veszprém-Balaton Region, Asocijacija Kulturanova, i Evropska prestonica kulture Tartu 2024. Partneri donose iskustvo u radu sa mladim kreativcima, posebno u okviru prestonica kultura i postavljaju saradnju sa ostalim zainteresovanim stranama i mladim kreativcima.
Pin It