Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...

Epizoda #5 podkasta Noćni Leptiri je zbog svih događaja u našoj zemlji posvećena obrazovanju i obrazovnom sistemu. Naša gošća je bila Milica Sekulić a.k.a. Micka Lifa koja je prosvetna radnica, umetnica i reperka. Milica radi kao profesorica likovnog i grafičkog dizajna u srednjoj Elektrotehničkoj školi ‘’Mihajlo Pupin’’ u Novom Sadu.

Iako ova škola ima pomalo lošu reputaciju kao većinski muška škola, ona navodi da kod njih nema nasilja i da su učenici složni iako dolaze iz različitih društvenih okruženja. Razgovarali smo o sistemu i promenama koje su potrebne, ali i pored svih izazova i zaostalih sistema Milica snažno ostaje pozitivna i optimistična, i ne prestaje da naglašava koliko su mladi otvoreni, kreativni i spremni da uče kada osete da ih neko poštuje i brine za njihov razvoj kao što je to slučaj sa njom.

Svakako je potrebno da obrazovni sistem napreduje još više i prilagodi se današnjem vremenu i potrebama učenika, ali možda nam je još više potrebno da ljudi koji rade u njemu budu kreativni i strastveni oko prenošenja znanja, budu dobri pedagozi i imaju pozitivan pogled na svet. A šta je za Micku taboo saznajte u epizodi.

Poslušajte i pogledajte epizodu na linku: https://www.youtube.com/watch?v=nEPeztwXbj4



Pin It