Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...

Asocijacija Kulturanova počinje sa radom na novom projektu koji nosi ime Tracks of History: From Balkan to Austria i koji je finansiran kroz program Erasmus+ Evropske komisije.

Ciljevi projekta:

Tema projekta je istorija migracija. Želimo da prikupimo, sačuvamo, obradimo i učinimo kulturno dostupnim priče prve generacije migranata. Istovremeno, želimo da doprinesemo očuvanju migracionih priča kao dela kulturnog nasleđa. Na ovaj način treba promovisati društvenu inkluziju migrantskih zajednica.

Impementacija:

Transnacionalni sastanak u Srbiji, zajednički koordinirane aktivnosti na biografskom radu sa starijim osobama (sprovode mladi), prikupljanje video intervjua; obrada i prezentacija sadržaja u pisanoj i audiovizuelnoj formi; transnacionalni sastanak u Austriji za predstavljanje rezultata projekta.

Intervjui zasnovani na rezultatima video o migracijama i regionalnoj savremenoj istoriji; radionice o biografskom radu; zbirka građe o austrijskoj--srpskoj savremenoj istoriji; kreativni pristupi temi osmišljeni od strane učenika i dostupni putem veb stranica udruženja i društvenih medija; brošura na tu temu 

Kulturanova će organizovati radionicu za mlade o biografskom radu i prikupljati priče usmene istorije o migraciji u Austriju (takođe re-migraciji). Biće predstavljeni onlajn (Ioutube) i u brošuri.

Partneri na projektu: Xenia. Verein zur Förderung der Vielfalt (Bludenz, Austrija)

Pin It