Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...

Untitled design 5

U okviru projekta Teatarnova, 07.11.2019. grupa mladih, neafirmisanih, ali veoma talentovanih ljudi je premijerno izvela predstavu "O usamljenosti". 

Predstavu su kreirali upravo oni, na osnovu svojih doživljaja, iskustava i emocija. 

Pitanja koja su postavljali sebi, ali i drugima u ovom procesu su imala za cilj da otkriju šta je to "usamljenost" i kako ona utiče na nas. 

KOAUTORI I IZVOĐAČI: Neven Hercegovac, Jelena Majstorović , Ivona Antić, Aleksandra Ilić, Lara Knežević, Milica Radenković, Aleksandra Todorović, Danijela Milinković i Vanja Ilić.

Untitled design 6

Kako je "usamljenost" važna tema kod mladih, nakon predstave održali smo i  tribinu o usamljenosti kod mladih, a odgovore smo dobijali od sociologa, mladih, psihologa i od publike.

Dr Dušan Ristić je skrenuo pažnju na to da tehnologija, napredak društvenih mreža ne mora nužno da dovodi do usamljenosti kod mladih, ali da je problem u načinu njihove upotrebe.

Istraživač- saradnica na odseku za psihologiju i omladinska radnica Selka Sadiković naglasila je da je važno da pričamo o emocijama, ali ne samo o emocijama kod mladih, već i o svojim. 

Pričali smo i sa Marijanom Ramić Vulin o usamljenosti kod osoba sa invaliditetom kojima je otežana okolnost to što su izolovani usled nemogućnosti da budu na nekim mestima, zbog nepostojanja rampe ili adekvatnog prilaska, a povodom priče da je usamljenost veća sa masovnim medijima i društvenim mrežama, Neven Hercegovac je rekao da se pojavio trend sve većeg pokazivanja lažne sreće i života na društvenim mrežama, dok smo u stvarnosti usamljeni. 

Moderatorka tribine je bila Jelena Božić, a koordinator projekta je Uroš Mladenović.

Projekat Teatarnova se kroz protekle dve godine, kroz pozorište, reč, glumu, osećanja bavio stavovima i problemima kroz koje mladi prolaze. Jedan od njih je i usamljenost. 


Projekat je podržan kroz OPENS 2019 - Omladinska prestonica Evrope Novi Sad

Pin It