Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...

viset

Partneri na ViSet projektu prikazali su svoje radove tokom prestižnog Threshold Festivala koji se svake godine održava u Liverpulu. Pored predstava iz Španije, Italije i Velike Britanije posetioci festivala su mogli da pogledaju i predstavu "Super heroj našeg vremena",

koju su zajednički realizovali Fakultet za menadžment iz Sremskih Karlovaca i Kulturanova kao organizacija partner na projektu.
ViSet je evropski projekat koji uključuje četiri partnerske zemlje Italiju, Veliku Britaniju, Španiju i Srbiju u trajanju od dve godine i koji će promovisati najsavremenije digitalne tehnologije koje u velikoj meri mogu doprineti izvođačkim umetnostima, s ciljem da se ukaže na mnogobrojne socijalne, ekonomske, trgovinske i kulturne prednosti koje tehnologija može ponuditi umetničkom stvaralaštvu. Ciljevi projekta su da se uz pomoć ovih tehnologija poboljša estetika i sveobuhvatno kulturno iskustvo, da se podstakne kreativnost umetnika i kulturnih radnika, proširi međunarodna saradnja i tržišta u kreativnom sektoru i stvore nove mogućnosti za zapošljavanje naročito žena.

"Superheroj našeg vremena" je pozorišna predstava po motivima romana " Kazohinia " koju je 1941. godine napisao Šandor Szathmari. Priča o putovanju, kulturnim šokovima, eksploataciji, društvenoj izolaciji i sukobima, gladi i polu, prikazana kroz brutalno jasne fizičke akcije, nalazi se u virtuelnom okruženju. Naša namera je bila da se u realnom vremenu stvori virtuelni set, sa kamerama na glavama izvođača, kako bi svi doživljaji, detalji i postupci bili prikazani kroz njihov pogled i fokus. Takođe planiramo da uključimo i publiku koje će postavljanjem svojih "selfija" kreirati kulise za scenografiju.

Predstava "Superheroj našeg vremena" gostovaće 6.-7. oktobra u Barceloni, 18.-19. oktobra u Srbiji, a 17.-18. novembra u Brescia, Italija.

Pin It