Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...

Na radionicama će se izučavati osnove cirkuskih veština kroz: žongliranje, akrobatiku, balans, pokret i manipulaciju objektima. Radiće se vežbe sa i bez rekvizita, sa posebnim akcentom na sopstveno telo i njegove mogućnosti. Radionice će se održavati subotom i nedeljom u terminu od 11-14h.

Četiri vikenda zaredom, izučavaće se sledece discipline: 14-15.02. Štule 21-22.02. Akrobalans 28.02.-01.03. Žongliranje 07-08.03. Poi Probna radionica: Nedelja 08.02. od 11-14h Polaznici se mogu prijaviti za svaku radionicu pojedinačno po ceni od 1500dinara, ili objedninjeno za sve četiri po ceni od 4000 dinara.

Veštine i rekviziti:

• Poi je žonglersko-plesni rekvizit koji potiče sa Novog Zelanda, gde su ga muškarci koristili za razvijanje koordinacije i spretnosti, a žene za razvijanje gracioznosti pokreta. To je u suštini teg na kanapu koji se na različite načine vrti oko tela, a često se koriste i vatrene kugle na lancima. Iskusniji artisti sa poiem mogu crtati paterne raznih oblika. Poi vam pomaže da otvorite svoj um, izjednačite levu i desnu stranu tela i osvestite pokret u prostoru oko sebe. Takođe je veoma zabavan vid rekreacije, kojim ćete podici nivo fizičke spremnosti, naročito u rukama i ramenima. Radionica je namenjena svima, sa i bez žonglerskog iskustva. Pozivamo sve zainteresovane da ponesu par pamučnih dokolenica, kako bi sami napravili svoj prvi poi.

• Štule su cirkuski rekvizit za hodanje, poznatiji kao ekstenzije za noge. Održavanje ravnoteže i hodanje na štulama, nam pomaže da uspostavimo balans i kontrolu nam svojim telom.

• Akrobalans je tehnika podrške dvoje ili više ljudi koji zajedno obrazuju određene figure. Najčešce se radi u paru, koji čine baza i letac. Ova tehnika dosta pomaže u timskom radu i osvešćivanju balansa sopstvenog i partnerovog tela.

• Žongliranje ili manipulacija objektima, može koristiti kao rekreacija i kao sredstvo u modernom teatru i cirkuskom performansu. Pored toga što je atraktivno, opušta, razvija koncentraciju i koordinaciju čitavog tela. Žonglirati se može lopticama, čunjevima, ringovima, maramama…ali i predmetima iz svakodnevne upotrebe.

U nedelju 8.2. prva radionica koja je besplatna. Vidimo se u 11h! Prijave na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


Pin It