Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...

Creative Soft SkillsCilj projekta je da proizvede metodologiju koja će moći da identifikuje, osnaži i prepozna tzv. “meke veštine” umetnika (lične osobine i veštine; eng. soft skills) i uspostavi konekciju između umetnika i tržišta rada kroz sertifikaciju kreativnih ličnih osobina i veština.

 Projekat je, dakle, usmeren ka svim vrstama umetnika (od vizuelnih do klasičnih umetnosti) uranoj fazi njihovih karijera, a posvećen je treningu, razvoju i promovisanju umetnika kada je reč o:

- davanju podrške umetnicima kako bi razvili nove veštine koje stvaraju nove poslovne prilike u nekreativnim kontekstima;

- osnaživanju njihovih profila, mogućnostima zapošljavanja umetnika sa njihovim kompetencijama;

- razvoju inovativnog pristupa koji bi prepoznao, unapredio i validirao kompetencije u neformalnim vidovima obrazovanja.

Kako bi se postigli ovi ciljevi, prva aktivnost je istraživanje koje ima za cilj da uspostavi okvir kreativnih ličnih osobina u kreativnim i kulturnim industrijama (CCI). Druga aktivnost će biti razvoj metodologije sa ciljem usmeravanja umetnika ka identifikaciji, eksploataciji i razvoju ličnih veština. Sadržaji stvoreni tokom prve dve faze biće struktuirani u otvorenoj zbirci alata kako bi metodologija bila pristupačna i kako bi se mogla više puta sprovesti. Ta zbirka alata predstavlja teoretsku i praktičnu bazu poslednje faze Creative Soft Skills procesa, a to je sertifikacija ličnih veština umetnika.

Projekat je podržan od strane Erasmus+ programa Evropske komisije.

Pin It