Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...

 

kkkkk

Tokom progresivnog pomeranja u kretivnu ekonomiju, gde je „novo normalno“- postalo je jasno da postoji velika težnja za inovacijama u svim evropskim zemljama, svim sektorima u ekonomiji i u svim vrstama organizacija.

U novom svetu, u kome živimo, stara pravila više ne važe: organizacije moraju kontinuirano da osmišljavaju nove načine kako bi se na što kvalitetniji način prikazali publici, kako bi mogli da opstanu u hiper-takmičarskom okruženju u kakvom smo trenutno. „TRAINART“ će se posebno fokusirati na dva aspekta ove pojave: uvođenje inovativnih usluga i rešenja u partnerskim portfolijima u oblasti izvođačke umetnosti i uvođenje inovativnih poslovnih ideja u menadžmentu/upravljanju kulturnim prostorima. Promovisanjem preduzetničkih, specijalističkih veština koje su u ovom vremenu brzine, naglih i čestih promena, i više nego potrebne kulturnim i kreativnim sektorima, „TRAINART“ će doprineti programima Kreativne Evrope, tako što će uticati na jačanje kapaciteta, učenjem i izgradnjom novih poslovnih veština, poboljšanju (ne)zaposlenosti u kulturnom i kreativnom sektoru. Ovaj projekat će doprineti i novoj sinergiji i ojačanju kulturnog i krativnog sektora, pogotovo ako pričamo o Zapadnom Balkanu. Ovaj projekat ima za cilj da pruži i da nove veštine kulturnim radnicima i umetnicima kako bi ojačali njihove biznis modele, fokusirajući se na dva specifična polja:

-upravljački model kulturnim prostorima

-umetničkim intervencijama u nekonvencionalnim kontekstima

Svrha projekta je da istraži i napravi prve koprake u odgovaranju na pitanje: Kako organizacije koje se bave umetnošću i kulturom da povećaju svoja primanja ili resurse kako bi mogli da razviju stabilnu i sigurnu budućnost i praksu bez narušavanja njihove vizije i misije?

Projekat je podržan kroz program Kreativna Evropa Evropske komisije i Fondaciju Novi Sad 2022 - Evropska prestonica kulture. 

Pin It