Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...

received 10155019761732986

Asocijacija Kulturanova organizovala je trening „FeeLMS for Creativity“, na kome je iskustva i znanja podelila sa još četiri organizacije i trideset kulturnih radnika koji rade sa mladima iz Mađarske, Italije, Hrvatske i Srbije.

Ovo je jedan od 17 odobrenih projekata u okviru omladinske komponente Erasmus + programa Evropske unije. Trening je trajao od 01.09. do 07.09. 2017.


Tokom treninga razmenjena su dosadašnja iskustva i pokrenute mnoge nove ideje, čime su stvorene mogućnosti za saradnju među organizacijama koje su učestvovale u ovako važnom projektu. Razvijena je i velika online platforma na kojoj kreativci mogu da dele svoja iskustva i promišljaju o novim idejama sa kolegama iz različitih zemalja. Nakon ovog treninga, naučene veštine će biti primenjivane u lokalnim sredinama, a nakon stečenih novih iskustava, očekuje nas nastavak edukacije u Ankoni (Italija), kao i realizacija novih ideja sa umetnicima, kulturnim i omladinskim radnicima iz ovih zemalja. Verujemo da smo dobro predstavili Asocijaciju Kulturanova, posebno naš kreativni pristup u radu sa mladima i da ćemo ga u okviru ovog projekta i dalje razvijati.


Partnerske organizacije koje će nastaviti da na inovativan način razmenjuju dobre prakse i iskustva u radu sa mladima koristeći umetnost i kreativne industrije su Udruženje Cinema City iz Srbije, Sineglossa iz Italije, Udruga Domino iz Hrvatske, Pro Progressione iz Mađarske i  Kulturanova iz Srbije, a u projektu će učestvovati i brojni profesionalci koji će imati mogućnost da prenesu stečena iskustva i unaprede svoje veštine. Projekat traje 18 meseci i realizovaće se u periodu od marta 2017. do septembra 2018. godine.

Pin It