Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...

Poziv slika

KULTURANOVA OBJAVLJUJE POZIV ZA DRUGU UMETNIČKU INTERVENCIJU

U okviru projekta Serbia Creative Clash - Srbija Kreativni Sudar koji je podržan od strane Razvojne Agencije Srbije - RAS, pozivamo umetnike

da se priključe drugoj umetničkoj intervenciji koja se sprovodi na teritoriji Vojvodine.

Potrebna su nam umetnička znanja i veštine koje će pomoći organizacijama, institucijama i kompanijama da prevaziđu neki problem/izazov . Ovaj metod naziva se Umetnička intervencija u organizacijama (UIO) i već se uspešno sprovodi u zemljama kao što su Francuska, Španija, Švedska, Švajcarska i Velika Britanija. Predstavnici Kulturanove su se u ranijim projektima upoznali sa ovim modelom, i prošli trening organizacije TILLT iz Švedske, koja je osmislila ovu metodu i godinama je već uspešno primenjuje. UIO je je jedan od od najefikasnijih procesa stimulisanja inovativnog razmišljanja i eksperimentisanja u organizacijama.

Zašto umetnici?    

Umetnici otvaraju prostor za nov način razmišljanja i delovanja i na izazove gledaju na drugačiji način. Ovo može biti vrlo korisno za organizacije koje imaju jasnu definisanu delatnost i nemaju vremena da se bave promenama i novitetima. UIO upravo stimuliše inovativno razmišljanje, podstiče promene i samim tim garantuje rezultate u jačanju jedne organizacije. Kao rezultat javljaju se emocije, a emocije nas pokreću na akciju. Metodologija koja se primenjuje upravo stimuliše promenu perspektive i samim tim garantuje rezultate u jačanju jedne organizacije.


Ko se može prijaviti?

Projekat je otvoren za umetnike iz svih oblasti stvaralaštva sa teritorije Vojvodine, do 30 godina. Projekat je otvoren i za organizacije koje prepoznaju da bi im koristila kreativna pomoć umetnika. Izabraće se dvanaest umetnika i dvanaest organizacija koji će raditi na umetničkim intervencijama u periodu septembar-novembar 2017 godine. Umetnici će proći trodnevni trening, a nakon toga, tokom intervencija, imaće konstantnu  mentorsku podršku umetnika koji su već prošli TILLT trening.

Iskustva u radu sa organizacijama pomoći će i umetnicima da iznutra steknu sliku o poslovanju i izazovima preduzetništva u Srbiji, steknu prve vredne kontakte kao i reference za dalji rad.

Kako se prijavljujete?

Pupunite formular na sledećem linku:


https://goo.gl/forms/7FlTICJdnPON8Wwo2


Prijave su otvorene do nedelje 24.09.2017.

Logo RAS              Kulturanova logo

Pin It