Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...


Kulturanova započela je sa radom na novom projektu - Rivers2Communities (Reke zajednici). Ovaj projekat je nastavak ranije uspešnog projekta K3CI, urađenog u sličnom konzorcijumu i podržanog od istog fonda, Interreg IPA CBC HU RS.

Partneri u ovom projektu su Udruženje Cinema City (Novi Sad), KEP-SZIN-HAZ Alapitvani (Segedin), DDTG Dunavska transnacionalna grupa za razvoj (Pečuj / Segedin) i Pro Progressione (Budimpešta / Kecskemet).

Glavni cilj projekta je dalje jačanje saradnje između savremenih kulturnih i kreativnih scena Mađarske i Srbije i među društvima, građanima u pograničnom regionu, fokusirajući se na naš međusobni kulturni identitet predstavljen kroz zajedničke reke. Istorijski gledano, reke nisu samo glavni izvor i središte života, već su nosioci značenja za ljudsku interakciju. Ovaj projekat će usredsrediti reke i njihovu upotrebu, kako u Mađarskoj, tako i u Srbiji, a koristiće kulturne događaje kao sredstvo za privlačenje ljudi na reke.

Nizom aktivnosti kao što su edukativni događaji i događaji za umrežavanje, prezentacije i produkcije, projekat ima za cilj da proširi znanje u kreativnom sektoru, podstakne umetničku saradnju između lokalnih scena i građana, istakne ulogu mladih žena umetnica i omogući veću vidljivost kulturnih proizvoda među publikom u pograničnom regionu, pojačavajući osećaj pripadnosti zajedničkom području.

Drugi nivo je kreiranje platforme za promociju i zajedničko stvaranje mladih umetnika. Biće predstavljeni novi filmovi, muzika, vizuelni radovi i performansi koji komuniciraju univerzalnim jezikom i predstavljaju popularne i efikasne medije za iskazivanje ljudske domišljatosti, dok će istovremeno projekat vratiti ljude na reke i možda stvoriti infrastrukturu za buduću upotrebu. Implementacija programa je u snažnoj saradnji sa lokalnim zajednicama, one postaju ne samo deo umetničkog stvaralaštva, već zajedno odlučuju šta će stvarati i deliti sa zajednicama iste reke, ali sa druge strane granice.
Pin It