Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...


U okviru ovogodišnjeg TAKT festivala u Novom Sadu, u nedelju, 26. septembra, održana je tribina o položaju umetnica i kulturnih radnica u kulturnom sektoru.

Na tribini su učestvovale tri govornice: Tatjana Nikolić (FEMIX), Aleksandra Bajić (muzičarka i kantautorka) i Vesna Mitić Žad (muzičarka i kantautorka), dok je razgovor moderirala Irena Čučković (Kulturanova). 

Tokom tribine dve kantautorke su govorile o primerima diskriminacije sa kojima su se susretale u svom svakodnevnom radu, dok je Tatjana Nikolić uputila na neka od istraživanja koja se bave temom diskriminacije žena u muzičkoj industriji. Istovremeno, Nikolić je predstavila i projekat "Gender Equality Generates Cultural Diversity" podržan od strane Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost UNESCO-a, koji će u narednih dve godine sprovoditi šest organizacija članica Nezavisne kulturne scene Srbije (Kolektiv mladih žena Femix, Pobunjene čitateljke, Millennium, Studio 6, Kulturanova, Elektrika i Centar za empirijske studije kulture jugoistočne Evrope).
Pin It