Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...

Opšti cilj projekta ePerf je da unapredi digitalne veštine studenata glumaca i osoblja Akademije, kako bi njihov umetnički jezik i organizacione sposobnosti približili aktuelnoj međunarodnoj praksi. Sprovešćemo dve vrste aktivnosti: kratkoročnu mobilnost učenika SOO i pozvanih stručnjaka.

Kratkoročna mobilnost je namenjena samo učenicima, tačnije celim odeljenjima 2. i 3. godine Akademije.

Drugogodišnja klasa će imati dvonedeljnu razmenu u Centrul CINETic al UNATC u Rumuniji, dok će treće godine biti domaćin Teater V, pozorište sa sedištem u Kopenhagenu koje proizvodi i predstavlja profesionalne pozorišne predstave. Radiće na razvoju digitalnih glumačkih veština kako bi naučili kako da izraze svoje umetničke veštine pomoću novih inovativnih alata i jezika.

Pozvanih stručnjaka biće četiri, od kojih dva za učenike i dva za članove osoblja. Učenici (2. i 3. godina) će imati jednonedeljnu radionicu sa međunarodnim kompanijama koje već rade u digitalnoj oblasti; članovi osoblja će ugostiti stručnjaka za digitalnu komunikaciju sa Univerziteta u Viljnusu i menadžera projekta iz srpskog kulturnog centra. Obojica će razviti posebne strategije sa kancelarijama TSV-a.

Očekujemo da će:

- naši učenici moći da se umetnički izraze putem digitalnih alata (prosečan rezultat procesa evaluacije 7,5/10)

- naši učenici će moći da koriste digitalne načine izražavanja u predstavama i pozorišnim produkcijama (KPI: produciranje digitalne/hibridne emisije sa nedavno diplomiranim 2024. godine)

- naši zaposleni će moći da zamisle, osmisle i implementiraju inovativne projekte u oblasti digitalnog pozorišta i razvoja publike, imajući u vidu evropske politike (najmanje 3 inovativna razvojna projekta dva meseci nakon završetka aktivnosti „pozvani stručnjaci“)

– naši učenici i članovi osoblja će usvojiti principe inkluzije, pristupačnosti, ekološke održivosti

Pin It