Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...

Asocijacija Kulturanova kreće sa radom na novom projektu podržanim programom Kreativna Evropa. U pitanju je projekat TestArt - Testiranje veština za cirkulaciju inovativnih metoda ko-kreacije u sektoru izvođačkih umetnosti.

Nova projektna ideja za TESTART proizilazi iz potrebe da se nastavi TrainArt, projekat koji predstavlja uspešan prvi korak ka stvarnoj međunarodnoj saradnji, fokusirajući se na izgradnju kapaciteta i razmenu najboljih praksi između umetnika i kulturnih operatera. Ove aktivnosti su dovele do međusobno kontaminiranih načina razmišljanja koji su omogućili nadogradnju rezultirajućih pilot akcija sprovedenih na lokalnom nivou. Sada kada se korisnici poznaju i imaju priliku da utiču jedni na druge na transnacionalnom nivou, naš cilj je da stvorimo povoljne uslove da zaista rade i zajedno stvaraju. Da bi to uradio, TESTART planira obilazak rezidencija za iste korisnike Polja B i domaćini istih korisnika Polja A kao i TrainArt.

Ciljeve projekta uključuje:

  • Podsticati transnacionalno stvaranje scenskih umetničkih dela i organizovati stalnu evropsku mrežu za njihov promet;
  • Izgraditi i testirati nove kapacitete za evropske lokalne i mikro organizacije da rade na međunarodnom planu u kulturnim i kreativnim sektorima.

Koordinator projekta je Consorzio Marche Spettacolo (ITA).

Partnerske organizacije su: Teater Nu (Švedska), Asocijacija Kulturanova (Srbija) , Haceria arteak (Estonija), Zentralwerk (Nemačka), Bunker (Slovačka), WELCOME A.P.S. (Italija)

Pin It