Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...

 knjizevnost
Ne dozvolimo da kvalitetna književnost zauvek ostane u fioci! 
 
Poštovani prijatelji i poštovaoci našeg rada kao što znate Kulturanova već 17godina istrajava u nameri da razvije dobre i kvalitetne kulturne sadržaje. Sada nam je jedan od ciljeva i književnost i to nova, kvalitetna i domaća. Upravo zbog toga pokrenuli smo kampanju za izdavanje knjige Dragoslava Čupića – Omfalion ili pesme božanskog Lakrdijaša.Ovom prilikom Vas molimo da nam pomognete i donirate sredstva za ovo izdanje preko sajta Donacije.rs ili uplatom na naš račun 330-0000015006268-52. 
 
I pored apliciranja „Asocijacije Kulturanova“ na različite konkurse, nije obezbeđeno dovoljno sredstava. Grad Novi Sad prepoznao je vrednost i pomogao, međutim to nije dovoljno. Potrudili smo se da obezbedimo, prelom, lekturu i tehničku pripremu samostalno ali potrebna nam je vaša pomoć da bi ova knjiga ugledala svetlost dana. 
 
Potrebno nam je još   70.000,00 rsd za štampu.
 
•Svako ko donira 600 rsd dobija jedan primerak knjige „Omfalion ili Pesme božanskog lakrdijaša“ 
•Svako ko donira 1200 rsd dobija dobija čak dve knjige iz naše edicije - Iza Barikade („Omfalion ili Pesme božanskog lakrdijaša“ Dragoslava Čupića i Treća polovina minotaura“ Patrika Kovalskog). 
•Svako ko donira 2000 rsd dobija obe knjige, i njegovo/njeno ime će se naći u knjizi na spisku donatora koji su omogućili njeno izdavanje.
 
Edicija „Iza barikade“ je književni projekat pokrenut da se promoviše kratka priča kao pomalo zapostavljeni književni žanr. U želji da afirmiše nekomercijalnu književnost organizacija KULTURANOVA pokreće književnu radionicu, objavljujući prozna ostvarenja koja nastaju iza barikade. Daleko od forsiranog mejnstrim ukusa, ali dovoljno blizu da bi pokrenula književnu javnost na drugačiju percepciju kratke priče kao književnog žanra. „Iza barikade“ je novi prostor književne slobode otvoren za stvaraoce koji ne pristaju na kompromise u kulturi. Urednik edicije je Sinisa Tucić. 
 
Edicija se nastavlja! Ove godine u planu je novo kvalitetno štivo novosadskog autora Dragoslava Čupića „Omfalion ili Pesme božanskog lakrdijaša“. Sastoji se od 19 proznih zapisa pisanih mahom u prvom licu jednine. Iako priče nisu povezane u celinu, one izražavaju celovit pogled na svet. Priče Dragoslava Čupića istovremeno sadrže elemente i poezije i proze i izražavaju autorovu subjektivnost i zapitanost pred vlastitim postojanjem. Primetna su oneobičavanja jezika, sa prepoznatljivim uticajem moderne poezije.
 
Kako da novi Ivo Andrić postane nobelovac ako njegove knjige zauvek ostanu u fioci. Tamo nikome ne vrede. Knjige vrede samo onda kada pogode tananu nit ljudskog uma i srca i otvore vrata koja do tad nisu postojala ukazujući nam na očigledno i novim stilom pokazujući nam novi način, perspektivu i lepotu.
 
DRAGOSLAV ČUPIĆ (1978, Subotica) živi u Novom Sadu. Pisac, slikar i fotograf. Nekadašnji pripadnik književne grupe - Zona, u okviru čijeg delovanja izlazi zajednička knjiga poezije Lešnici (2001.) Objavljuje svoje radove u književnoj periodici (Stanje stvari, Koraci, Avangrad), i u elektronskom časopisu za kulturu, umetnost i humanistiku “Kulturni heroj”. Do sada je svoje radove iz oblasti vizualnih umetnosti izlagao na jednoj samostalnoj izložbi. Član je Mense.
Pin It