Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...

TeatarNova

U okviru projekta TeatarNova, koji Asocijacija Kulturanova sprovodi uz podršku OPENS2019, realizovana je predstava "Romeo i Julija" po motivima tragedije V. Šekspira.
 
Predstava je stvorena od strane mladih koji su kroz radionice i rad na Šekspirovom tekstu kreirali predstavu, a proces su facilitirali Uroš Mladenović (glumac i omladinski radnik) i Milana Bozulić (omladinska radnca).
 
Kao sredstvo za rad, korišćene su tehnike verbatim i dokumentarni teatar, a kroz diskusije su stvorene scene i tekst koji predstavlja autorski rad mladih i voditelja radionica. Kroz igru su stvorene scene od kojih je nastala savremena predstava “Romeo i Julija”, koja za osnovu temu ima zabranjenu ljubav a mladi se iz današnjeg vremena obraćaju tragičnim junacima iz Šekspirove drame. Kroz proces rada na ovoj predstavi bavili smo se i temama kao što su ksenofobija, diskriminacija, nacionalizam kao i angažovanost mladih danas.
 
Predstavu su stvarali: Aleksandra Ilić, Davor Halilović, Nikola Jasika, Nevenka Crnjanski, Lara Knežević, Marijana Gvozdić, Ivana Antić i Stefan Mikan.
 
Producent: Milan Vračar
Omladinski radnici i kreativni tim: Milana Božulić i Uroš Mladenović
 
Produkcija: Asocijacija Kulturanova
Pin It