Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...

play mobile

Naša nova međunarodna saradnja Play MOBILE ima za cilj da razvije kulturno učešće u mikroregijama Evrope. Ovim projektom želimo

da razvijemo umetnička praksu u zajednici, stvorimo specifične umetničke vidike, razvijemo umetničke instalacije i participativnu igru.

Play Mobile je platforma za interakciju između umetnika i javnosti koja nudi na sofisticiran i inkluzivan način izgradnju kapaciteta i razvoj nove publike.

Pretvaranjem posećenih javnih prostora u igrališta savremene umetnosti, imamo za cilj da stvaramo alternativne načine za uživanje u kulturi. Metodologiju prezentacije savremenih umetničkih dela predstavljamo kroz neophodnost posedovanja zadovoljavajuće infrastrukture.

Verujemo da umetnost treba da bude dostupna svima bez obzira na pol, ekonomski status, starost ili geografski položaj. Savremena umetnost treba da bude dostupna ne samo u velikim centrima “posebnim ljudima” već igra treba da bude mobilnaŽelimo da ponudimo rešenje čineći savremenu umetnost dostupnim svima. Cilj nam je da razvijemo strukturu umetnosti koja će prezentovati savremena umetnička dela, koristeći datu prostoriju i potencijal mesta koja treba posetiti.

Sa Kulturanovom na projektu rade: Di Mini Teatro, Francuska; Pro progresione, Mađarska; MAGMA, Rumunija.

Projekat je podržan od strane Creative Europe programa

Pin It