Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...

port of dreamers

Još jedan internacionalni projekat na kome Kulturanova radi. Ovoga puta sarađujemo sa Dubrovačkim letnjim igrama iz Hrvatske i Slovenačkim nacionalnim pozorištem iz Maribora na projektu Luka Sanjara.

Luka sanjara (Port of Dreamers) bavi se evropskom krizom migranata. Fokus je na zemljama na “Balkanskoj ruti” koje kombinuju svoja iskustva sa iskustvima zemalja koje su u određenom trenutku doživele migraciju svojih stanovnika.

Luka sanjara je interdisciplinarni projekat koji će okupiti pozorišne reditelje, glumce, plesače, dramaturge, pisce, multimedijalne umetnike i vizuelne umetnike, koji će se ujediniti sa građanima iz zemalja Evropske Unije kao i onima van nje, izlažući svoje priče, iskustva, vizije, nastale iz migrantskog iskustva.

Rezultati projekta biće predstavljeni javnosti krozizvođačke umetnosti, izložbe, kampanju na temu društvene i ekološke odgovornosti. Port of dreamers stvara sinergiju između socio-kulturnih aktivnosti, razvija novu publiku, promoviše socijalizaciju i koegzistenciju između migranata i lokalnog stanovništva u kontekstu interkulturne razmene i međusobnog priznavanja.

Luka sanjara nam postavlja pitanja:

Kako je migracija postala deo evropske priče?

Idealno, šta bi trebalo da bude evropska priča?

Koji su "orijentiri" u istoriji migracija iz kojijh bi danas trebali učiti?

Projekat je podržan od strane Creative Europe programa.

Pin It