Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...

"Pod istim krovom" je predstava, adaptacija istoimene knjige, koja je dnevnik jednog Nemca i jednog Sirijca. Nemac – Hening, primio je Sirijca Amira u svoju kuću i on postaje deo njihove porodice, a Hening i Nikol postaju njegovi nemački mama i tata. Amir, Hening i Nikol, pod tim jednim krovom vrše, kako Nikol u jednom trenutku kaže, eksperiment Amirove integracije u nemačko društvo. Od trenutka kada Amir kroči u njihovu kuću, do trenutka kada je posle 6 meseci napusti, kako bi otišao na univerzitet, oni se svakog trenutka trude da svojim suživotom prevaziđu sve predrasude koje imaju jedni prema drugima: kulturološke, religiozne, ideološke, pa čak i razlike u shvatanju mode, oblačenja i hrane.

Predstava je nastala u koprodukciji Kulturanove i Novosadskog pozorišta u okviru projekta Luka sanjara (Port of Dreamers) u partnerstvu sa Dubrovačkim ljetnjim igrama i Slovenskim narodnim gledališčem Maribor. 

Igraju: Uroš Mladenović, Daniel Huzsta i Jelena Đulvezan Milković.

Predstavu je režirala Ivana Janošev, a na adaptaciji su radile Aleksandra Mrđen i Ivana Janošev. Scenografiju su radili Višnja Žugić i Atila Antal, a muziku je komponovao i svirao Jovan Živanović. 

Projekat Port of Dreamers (Luka sanjara) bavi se istorijom migracija na evropskom kontinentu, iskustvom migranata, pozitivnim uticajem migracija na razvoj pojedinih kulturno-društvenih i ekonomskih sredina, te odnosom među terminima „građanin Evope“ i „migrant“. 

Više o projektu možete naći na ovom sajtu: http://portofdreamers.com

Pin It