Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...


U okviru projekta Invisible Lives, otvoren je poziv za umetničku rezidenciju u Letoniji, namenjen analognim fotografima iz Srbije, Crne Gore i Letonije. 

Fotografi iz Letonije, Crne Gore i Srbije (po petoro iz svake zemlje) radiće zajedno sa članovima zajednice sa oštećenim vidom u Cesisu, Letonija. Cilj projekta je dokumentovanje života te zajednice kroz stvaranje fotografija i zvučnih pejzaža za izložbu.

Radujemo se prijavama iskusnih fotografa i budućih profesionalaca analogne fotografije iz Letonije, Crne Gore i Srbije zainteresovanih za učešće u projektu.
Komisija za odabir učesnika sastavljena je od predstavnika projektnih partnera, a učesnici će biti izabrani na osnovu njihovog prethodnog iskustva, motivacije i umetničkih kompetencija.

Projekat će pokriti putovanje učesnika iz matične zemlje u Letoniju, troškove smeštaja i ishrane. Svaki umetnik će dobiti grant od 500 EUR po završetku svog projekta za izložbu.

Prijavite se ovde: https://forms.gle/JKvZri9HvBbU1A8R8
Rok za prijavu: 24. maj 2021. Odabrani učesnici biće obavešteni mejlom o rezultatima poziva do 7. juna 2021.

Projekat Invisible Lives sprovodi Rucka Art Foundation iz Letonije, u partnerstvu sa Asocijacijom Kulturanova iz Srbije i Art365 iz Crne Gore.

Projekat je podržan kroz program Kreativna Evropa Evropske komisije.
Pin It