Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...


YO.US.T.A.R. je dvogodišnji ERASMUS+ projekat, koji je usmeren na pozorište i scenske umetnosti kao alate za podsticanje socijalne inkluzije mladih, zasnovan na inovativnim pozorišnim metodama, razvijenim u drugim projektima koje finansira EU.

Ima 7 partnera, uglavnom pozorišnih udruženja, iz Italije, Grčke, Bugarske, Švedske, Španije, Srbije i Slovenije. Projekat uključuje stvaranje metodološkog okvira, priručnika i preporuka za praktičare i omladinske radnike, kako bi mogli da koriste YO.US.T.A.R. metodu i kombinuju je sa drugim najboljim praksama iz partnerskih zemalja, kako bi se olakšala socijalan inkluzija mladih u nepovoljnom položaju i osnažili omladinski radnici novim profesionalnim alatima.

Projekat je vođen principom da inovativni prostori za obuku čine deo širih strategija integracije, koji mogu aktivno pomoći u rešavanju problema isključivosti, marginalizacije i podržati socijalno uključivanje mladih širom Evrope.

Projekat ima tri opšta cilja:
1. povećati opštu inkluziju mladih kroz pozorište, nadograđujući se na evropske vrednosti prihvatanja različitosti i tolerancije, i promociju interkulturalnog dijaloga;
2. pružiti mladima prostor u kome mogu da koriste pozorište za negu samopoštovanja, samosvesti i samopouzdanja u novom i podsticajnom okruženju;
3. ponuditi osoblju koje radi sa mladima u pozorištu i nevladinim organizacijama alat koji će omogućiti dublje razumevanje njihovih klijenata i povećati njihove profesionalne veštine na polju umetnosti i socijalne inkluzije.
YO.US.T.A.R. materijali će biti besplatni za upotrebu za sve omladinske organizacije i pozorišta koji su zainteresovani da ih koriste u svakodnevnom radu sa omladinom u nepovoljnom položaju.
Pin It