Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...


Vreme: 1-10. oktobar 2021. 
Lokacija: Kotor, Crna Gora
Rok za prijavu: 2. avgust 2021.

Razmena umetnika odvijaće se u okviru projekta "Invisible Lives" koji sprovode Rucka Art Foundation (Letonija), Kulturanova (Srbija) i ART 365 (Crna Gora). U Crnoj Gori filmski umetnici iz Letonije, Crne Gore i Srbije (po petoro iz svake zemlje) radiće zajedno sa osobama sa invaliditetom razvijajući kratke priče.

Partneri na projektu raduju se prijavama studenata u oblasti filma (reditelja, direktora fotografije, montažera, producenata i operatora zvuka / stručnjaka za dizajn zvuka) iz Letonije, Crne Gore i Srbije, koji su zainteresovani za rad sa osobama sa invaliditetom iz Crne Gore. Komisija za odabir sastavljena od predstavnika projektnih partnera proceniće sve prijave, a učesnici će biti izabrani na osnovu njihovog prethodnog iskustva, motivacije i umetničkih zasluga.

Projekat "Invisible Lives" ima za cilj da rasvetli priče koje stoje iza nevidljivih života marginalizovanih grupa kroz transnacionalnu mobilnost umetnika koji dolaze iz Letonije, Crne Gore i Srbije koji rade sa analognom fotografijom, filmom i socijalnim teatrom. U svakoj od zemalja grupa umetnika iz Letonije, Crne Gore i Srbije radiće sa jednom od marginalizovanih grupa društva. 

Projekat će pokriti putovanje učesnika iz matične države u Crnu Goru, troškove smeštaja i prehrane. Svaki umetnik će dobiti grant od 500 EUR po završetku svog projekta.

Prijavite se ovde: https://forms.gle/9JVsajUikNphfdtD7

Rok za prijave je 2. avgust 2021. Svi uspešni kandidati biće obavešteni putem e-pošte nakon 16. avgusta 2021. godine.
Za bilo kakva pitanja u vezi sa razmenom umetnika i projektom pošaljite nam e-mail na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Projekat Nevidljivi životi sufinansiran je od strane programa Kreativna Evropa Evropske komisije.
Pin It