Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...

U okviru projekta "Many perspectives, many experiences: Oral histories", održali smo radionice o metodi dokumentovanja životnih priča i sećanja - ORAL HISTORIES METODA.

Putem tih video intervjua doći ćemo do 10 priča, sećanja ljudi koji su na neki način povezani sa životom na Kosovu.
Nakon što učesnici urade intervjue, dramaturg/dramaturškinja će na osnovu tih priča izraditi tekst za javno čitanje u okviru budućih aktivnosti projekta.



U okviru projekta organizuje se razvojna radionica (Art lab) u Novom Sadu u februaru gde će, uz podršku reditelja/ke i glumaca, dramaturg/škinja dalje razvijati svoj tekst, te se od dramaturga/škinje očekuje da učestvuje na njima, sarađuje sa glumačkom ekipom, da bude spreman/na da potencijalno izmeni tekst ukoliko bude bilo potrebe. Želimo da zajedno sa nama budeš deo procesa i ove važne priče.

Nakon te razvojne radionice dramatug/dramaturškinja će imati još mesec dana da razvija dalje tekst, koji će potom biti na konferencijama koje se planiraju krajem aprila/početkom maja. Neposredno pred te konferencije, biće još jedan susret sa rediteljem/kom i glumačkom ekipom, kako bi se izabrali delovi teksta koji će biti prikazani na javnom čitanju, u okviru tih konferencija.

Prijave imaju dva kruga:
- u prvom krugu poziv je otvoren za sve
- u drugom krugu pet izabranih dramaturga i dramaturškinja će dobiti transkripte intervjua i istraživanje o stavovima i percepcijama mladih u Srbiji o međuetničkim odnosima koje radi Centar za demokratski razvoj "Europolis", a koje takođe možete koristiti pri izradi tekstova.

Opšti cilj projekta je da doprinese demokratskom rešavanju sukoba i procesu pomirenja kroz podsticanje dijaloga između mladih Srbije i Kosova.
Poseban cilj projekta je promocija uloge mladih u smanjivanju društveno-etničkih distanca među etničkim zajednicama u Srbiji i na Kosovu i povećanje nivoa međusobnog razumevanje kroz njihove lične priče.

Rok za prijave je 15. decembar do 23:59h.

Zainteresovani kandidati mogu se prijaviti na linkuhttps://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdh3Myf9fetiMOk7MNSHGoNOJ3lz4tuVMb8RasT6Lt0CcHwgw/viewform 

Projekat sprovode: Asocijacija Kulturanova, Novi Sad, Centar za regionalizam, Novi Sad, Centar za demokratski razvoj "Europolis", Novi Sad i Inicijativa za Usmenu istoriju, Priština.
Pin It