Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...

Tim pozorišnih umetnika iz Amerike i Srbije vas poziva na petodnevne radionice pozorišta zajednice koje su namenjene oslobađanju i razvijanju vaših kreativnih veština. Neke od tema kojima ćemo se baviti tokom radionica su: predrasude, suživot zajednica, identitet, jezik, vera, seks, stid, prihvatanje, frustracije, (ne)razumevanje, prava, poštovanje, itd.

Umetnici iz pozorišne trupe "Hand to Mouth" iz SAD-a, sa dugogodišnjim iskustvom u kreiranju predstava na osnovu rada sa različitim lokalnim zajednicama, vodiće ove radionice zajedno sa novosadskim pozorišnim umetnicima. Njihovo zajedničko iskustvo će vam omogućiti uvid u najnovija dostignuća društveno angažovanih umetničkih praksi.


Ovo pozorišno, muzičko i pripovedačko iskustvo ima za cilj ujedinjenje zajednice kroz deljenje priča, sa fokusom na socijalnu inkluziju. Verujemo da svi/e budući/e učesnici/ce ovih radionica imaju jedinstven glas i važan pogled na svet, sa mnoštvom priča koje treba okupiti i podeliti. Radionica će vam otvoriti mogućnosti deljenja aspekata iz vašeg sopstvenog života, kroz pripovedanje priča, kreativnih improvizacija sa drugima i povezivanjem sa sopstvenim zajednicama kako biste pronašli priče i detalje koji predstavljaju smislene izvore za umetničko stvaranje. Učesnice/ci će biti zamoljeni/e da govore javno, dele svoje spise i ideje, učestvuju u vežbama pokreta i budu razigrani i kreativni.  

Sa ciljem prevazilaženja društvenih predrasuda i povećanja vidljivosti marginalizovanih i manjinskih grupa, ohrabrujemo da se prijave svi koji osećaju da u našem društvu nemaju dovoljno prostora da se njihovi glasovi čuju.

Prethodno pozorišno iskustvo nije neophodno, ali osobe sa iskustvom rada ili studiranja u oblastima performansa, muzike, filma, pozorišta, plesa, scenskog dizajna itd., snažno se ohrabruju da se prijave. Jezik radionice će biti srpski (simultani prevod bilo kojeg engleskog uputstva). Razumevanje engleskog jezika nije neophodno.

Radionice su besplatne.

Termini radionica: 15.03. - 19.03.2022. u večernjim časovima

Rok za prijavu: 10/03/2022

Prijave primamo putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Vaša prijava treba da sadrži:

vaše lične podatke (ime, godine, telefon, e-mail adresa)

vašu fotografiju

kratak opis prethodnog iskustva sa radionicama/kreativnim projektima

kratko motivaciono pismo (do 400 reči) ili video/audio zapis o tome zašto želite da učestvujete na ovim radionicama

Zbog procesa rada svi izabrani učesnici treba da budu prisutni svih dana trajanja radionica.

Broj mesta učesnika je ograničen!

Radionice se održavaju u okviru projekta Dijalog i razlika”, u saradnji sa pozorišnom trupom „Hand to Mouth“ iz Portlanda, SAD. 

Pin It