Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...

“Arts aNd Theatre for YounG peOple NEeds" (ANTYGONE) je dvogodišnji Erazmus+ projekat fokusiran na pozorište i scenske umetnosti kao alate za podsticanje društvene inkluzije mladih ljudi, zasnovan na inovativnoj pozorišnoj metodi koju je pozorište LA GUILLA razvilo u drugim projektima koje finansira EU.

Projekat uključuje kreiranje metodološkog okvira, kompleta alata i preporuka za praktičare i omladinske radnike kako bi mogli da koriste ANTYGONE metod i kombinuju ga sa drugim najboljim praksama iz partnerskih zemalja, kako bi se olakšalo socijalno uključivanje mladih u nepovoljnom položaju i omladinski radnici osnažili sa novim profesionalnim alatima.

Tokom dvogodišnjeg trajanja, projekat A.N.T.Y.G.O.N.E. će proizvesti tri ključna alata, besplatno dostupna na veb stranici projekta, kako bi sistematizovanu metodologiju učinila dostupnom i korisnom
omladinskim radnicima, kulturnim radinicima, umetnicima.

Kulturanova se pobrinula za prikupljanje i formatiranje istraživanja, koje donekle osvetljava upotrebu pozorišta u društvene svrhe. Analizirajući i promišljajući lokalno i nacionalno okruženje svakog partnera, ovaj dokument okuplja:
  • Istraživanje koje su sproveli partneri na lokalnom, nacionalnom i regionalnom nivou o trenutnoj upotrebi pozorišta kao alata za socijalno uključivanje;
  • Fokus grupe sa profesionalcima, istraživačima i akterima iz kulturnog, omladinskog i društvenog sektora iz svake države, kako bi svoja iskustva i vizije integrisali u rad na projektu.
Projekat vodi evropska pozorišna kompanija ALTER EGO (X) sa sedištem francuskom gradu u Ansiju. Pored Kulturanove, partenerske organizacije projekta čine kulturno udruženje Teatar alla Guilla iz Palerma (Italija) i udruženje Divadlo bez domova iz Bratislave (Slovačka).
Pin It