Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...

Koliko sloboda imamo? Od čega i koga se to bojimo? Šta kaže zakon? Koja je naša moć, a ko ima moć nad nama? Zašto nemamo osnovna ljudska prava? Mladi ljudi su telom, glumom, pokretima, muzikom, improvizacijom i vežbom pričali o važnim stvarima.

Kroz rad na dramskim radionicama, naš teatarski tim (Jelena i Attila) su zajedno sa učesnicima (LGBTQ+ omladinom) tražili uzroke, probleme i rešenja na pomenuta pitanja, odgovarajući na njih kreativno i kritički. U ponedeljak 8. maja, u zgradi OPENS-a održan je performans koji predstavlja rezultat njihovog petodnevnog rada.

Kroz projekat A.N.T.Y.G.O.N.E. ne progovaramo samo o pitanjima LGBTQ+ zajednice, već generalno o položaju marginalizovanih grupa u Srbiji čije postojanje sistem negira. Mladi su kroz ovaj performans pokazali šta su sloboda, bes, ljubav, ljudksa prava, moć, strah, podelivši nesebično svoje emocije, stavove i vrednosti.

Program je realizovan u saradnji sa Omladinskim savezom udruženja „OPENS“ kroz program „Mladi u Centru održive zajednice“, a koji se finansira iz budžeta Grada Novog Sada, Gradske uprave za sport i omladinu – Kancelarija za mlade.

A.N.T.Y.G.O.N.E. radionice deo su istoimenog međunarodnog projekta podržanog kroz ERASMUS+ program Evropske komisije.


Pin It