Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...


O festivalu:

Ovogodišnje izdanje Festivala pomirenja  treće je po redu. Održaće se od 20-22. juna.

Osnovni cilj Festivala pomirenja jeste podsticanje mladih iz regiona na kritičko razmišljanje o temama koje se odnose na mir, pomirenje i interkulturalizam u regionu, koje nisu često prisutne u društvenom diskursu (ili ne na adekvatan način), kako bi izradili kapacitete za dalje delovanje kreiranjem intervencija/programa/aktivnosti za promociju pomirenja i jačanje participativnih demokratija u svom okruženju.

Paralelno sa Festivalom, planirano je održavanje letnje škole namenjene mladima iz zemalja Zapadnog Balkana. Cilj ove aktivnosti je pokrivanje različitih oblasti o kojima se ne govori često u javnosti, kao i da se učesnicima predstavi ideja o pomirenju i da se o njoj promišlja.

Program Festivala pomirenja 2024. obuhvatiće pred-događaj, 4 radionice, 4 okrugla stola i 5 kulturno-umetničkih događaja namenjenih mladima iz Srbije. Navedene aktivnosti u okvirufestivala pokušaće na najbolji način da doprinesu jačanju glasa mladih koji se zalažu za mir i miran suživot sa vršnjacima iz regiona.

Pin It