Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...

Objavljena je publikacija "Koliko je Novi Sad otvoren za različitosti?", koja je deo projekta Diversity Hub Asocijacije Kulturanova, podržanog od strane Goethe Instituta kroz International Relief Fund 2021.

Tokom istraživanja, urađeno je devet intervjua sa predstavnicima različitih organizacija i pojedincima koji se u svom radu bave osetljivim društvenim grupama ili rade na promociji ljudskih prava, tolerancije i inkluzije. Cilj je bio utvrditi koliko su Novi Sad i Vojvodina otvoreni za prihvatanje različitosti (etničke, verske, seksualne, starosne…), kao i koliko prostora u ovoj regiji te društvene grupe imaju za samoizražavanje.

Pored pregleda u ovom istraživanju, intervjui su objavljeni i u formi audio podkasta na platformi MixCloud, na taj način predstavivši široj javnosti rad pojedinaca i organizacija koji su u njima bili sagovornici.


Publikaciju u celini možete preuzeti ovde



Projekat Diversity Hub je zamišljen kao prostor okupljanja lokalnih različitosti, ljudi različitog pola, uzrasta i seksualne orijentacije, sa ili bez invaliditeta, iz svih društvenih sredina i sa različitim pristupima životu. Cilj projekta je da omogući predstavnicima civilnog društva, politike, administracije, biznisa i umetnosti, da se sastaju i diskutuju o različitostima. 

Pored aktivnosti jačanja kapaciteta organizacija koje se bave osetljivim društvenim grupama, projekat je doprineo i u tehničkom smislu, opremanjem podcast room-a u OPENS omladinskom centru u Novom Sadu, čime će i u budućnosti biti osigurani kapaciteti za predstavnike ovih organizacija za javnu diskusiju o relevantnim temama.

*Stavovi izrečeni u intervjuima ne predstavljaju stavove donatora.

Pin It