Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...


Live On! podkasti potekli su iz jednogodišnjeg Erasmus+ projekta koji je u martu 2024. okupio mlade ljude iz Francuske, Italije i Srbije. Kroz intenzivnu nedelju pozorišne i radio obuke u Torinu (Italija), pisali su, uređivali i emitovali sopstvene radio podcaste, nadovezujući se na pozitivne i posvećene narative o budućnosti njihovih država i Evrope.

Projektni partneri su:

- ALTER EGO (X) (Francuska)

- euradio (Francuska)

- Kulturanova (Srbija)

- Radio Banda Larga (Italija)

Projekat je kofinansiran od strane programa Erasmus+ Evropske Unije.

Više o projektu pročitajte na linku: https://liveonerasmus.wordpress.com/

 

Podkast 1 – “Pre nego što nestaneš” (Before you Disappear)

„Civilizacija je zbirka priča o ljubavi, solidarnosti i svakodnevnim trenucima povezanosti“

Stvari imaju jedinstvenu naviku da traju tako dugo, pa kakav bismo trag želeli da ostavimo na zemlji pre kraja sveta?

Planeta Zemlja, 3767. godina. Vekovima nakon nestanka ljudi, radoznali posetioci iz drugog univerzuma otkrivaju kutiju za sećanje. Od najvažnijih trenutaka u ljudskoj istoriji do njihovog svakodnevnog života, ova audio vremenska kapsula je uvid u ono što nas čini onim što jesmo.

Da biste započeli svoje putovanje, kliknite na ovaj link.

Autori podkasta: Emma Coudray, Ottavia Guercio, Robin Lamothe, Riccardo Lazzarato, Léo Lepinay, Lou Surrans, Tamara Tica.

 

Podkast 2 -  “Zašto je važno emitovati na manjinskim jezicima?” (Why is it important to broadcast in minority languages?)

U ovom podkastu, naša novinarka, Elsa Grimaud, istražuje važnost emitovanja programa na jezicima manjina: od Rena u Francuskoj, do Torina u Italiji, prolazeći pored Novog Sada u Srbija, upoznaje nekoliko ljudi kako bi razgovarali o njihovom odnosu prema jezicima manjina i njihovo iskustvo o tome šta znači emitovati na ovim jezicima.

Kliknite na link da joj se pridružite na ovom putovanju kroz Evropu!

Autori podkasta: Elsa Grimaud, Sanja Đorđević, Mato Ratković, Melina De Macedo, Cassandre Thomas and Morgane Pommier.

Glasovi na engleskom: Martin Bordes i Théo Majcher.

 

Podkast 3 – “Najnovije vesti” (Breaking News)

Osam je sati ujutro. Slušate radio pre nego što odete na posao, i odjednom... NAJNOVIJA VEST: ovogodišnje takmičenje za pesmu Evrovizije je otkazano. Možda za tebe to i nije tako velika stvar. Možda te tera da plačeš. Možda čak i ne znate šta je Evrovizija. Dakle, šta Evrovizija predstavlja za Evropljane?

Ako želite da saznate više, kliknite na ovaj link.

Autori podkasta: Eurydice Naudat, Milan Damjanović, Zélie Caillol, Giulia Brochiero, Alberto Romeo, Neven Hercegovac and Lolla Sauty-Hoyer.

 

Podkast 4 – “U potrazi za duhom grada Torina” (In search of Torino’s spirit)

Slušate podkast koji je kreirala grupa novinara iz Italije, Srbije i Francuske. Pridružite im se dok lutaju ulicama Torina u potrazi za duhom grada. Otkriće magičnu prošlost grada, upoznati ljubazne ljude koji su ceo život proveli u gradu i razgovarati sa novim stanovnicima koji su izabrali Torino za svoj novi dom. Čućete o razvoju Torina kao industrijskog grada, zašto je poznat kao centar trougla bele i crne magije i kako je sklapati prijateljstva kao pridošlica u gradu.

Kreatori se nadaju da će njihove priče inspirisati slušaoce da jednog dana posete grad i otkriju duh Torina iz sopstvene perspektive.

Podkast poslušajte na ovom linku.

Autori podkasta: Martina Dondi, Divna Prusac, Lana Ćapin, Romain L'Hostis, Hélène Bataille and Cassandre Miralles.

Pin It