Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...


U okviru projekta "Podsticanje dijaloga između mladih iz Srbije i sa Kosova" organizujemo radionice za novinare, sociologe, istoričare, politikologe, kulturologe i sve one koje zanima proces pomirenja između mladih iz Srbije i sa Kosova.

ORAL HISTORY radionica je osmišljena tako da učesnike opremi veštinama dokumentovanja i arhiviranja sećanja kroz razgovor sa ljudima različitih profila. U vezi sa istorijskim događajima, ljudi imaju različita iskustva, pa se njihova sećanja i iskustva ukrštaju sa onim što se pamti kao kolektivna društvena svest. Učenje o njihovim pričama omogućiće nam bolje razumevanje istorijskih događaja. Učesnici će se upoznati sa metodologijom intervjuisanja i istraživanja usmene istorije i saznaće kako etički da dokumetuju sećanja koja se otkrivaju.
Radionica će objasniti razliku između usmene istorije i drugih metoda istraživanja, kao i onoga što je posebno u usmenoj istoriji. Učesnici će nakon radionica raditi intervjue i direktno primeniti stečena znanja sa radionica.

ORAL HISTORY radionice će se održati od 22.10. do 24.10. u Novom Sadu.

Projekat sprovode: Asocijacija Kulturanova, Novi Sad, Centar za regionalizam, Novi Sad, Cenar za demokratski razvoj "Europolis", Novi Sad i Inicijativa za Usmenu istoriju, Priština. Projekat je podržan kroz "National Endowment for Democracy" fond.

Detaljnu agendu će izabrani učesnici dobiti po zatvaranju prijava, a prijave traju do 15.10.2021. godine.

Prijavite se za učešće na radionicama na linku: https://forms.gle/UKQBQLLUuPRrBXvW8
Pin It