Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...

Žiri festivala, čiji je cilj promocija  autorske, akustične muzike mladih izvođača i muzičkih grupa, čine Jovan Matić iz Del Arno Benda, Slavko Matić iz novosadskog sastava – Zbogom Brus Li, kao i prošlogodišnji pobednik Takt festivala – Bogdan Spasić. Iskoristili smo ovu sjajnu priliku da razgovaramo sa Slavkom Matićem, čujemo njegovo originalno mišljenje o Takt festivalu, i saznamo poruku koju ovaj poznati novosadski muzičar šalje svojim mlađim kolegama.


Zašto biste preporučili mladim muzičarima da se prijave na Takt festival?
Muzičari treba da se prijave na naš festival jer je on poseban po svojoj formi, tu mislim na akustičarsku formu, koja nije tako često festivalski zastupljena a predstavlja zahtevan i koristan korak i iskorak u građenju sigurnosti i autentičnosti svakog muzičara entuzijaste ili pak profesionalca. Tu se i greške i vrednosti lakše uočavaju. Teško prolazi trivijalnost, a lakše isplivava genijalnost.


Po čemu se Takt festival, prema Vašem iskustvu, razlikuje od ostalih muzičkih manifestacija i festivala?
Takt festival se razlikuje zbog svog nepretencioznog pristupa i intimističkog odnosa učesnika i publike pa čak i žirija. To nije festival glasan al je zato dosta jasan. A tu su i nagrade da stvar izvade.


Vaš savet mladima koji tek počinju da grade svoj put na muzičkoj sceni?
Mladi umetnici muzičkog smera treba da budu beskompromisni i obazrivi u isto vreme.  
Mladi muzičaru, znaj, budi siguran u sebe - i to je raj. 
Ako se od narodnjaka ne budeš makao – to je pakao.

 {youtube}https://www.youtube.com/watch?v=b2HAF_x6g-A&feature=youtu.belink:{/youtube}


Bend Zbogom Brus Li postoji od 1992. godine, stvarajući jedinstven pank-etno zvuk i neverovatno pozitivnu energiju na stejdžu svakim nastupom! Svoj neponovljivi stil opisuju kao pankburašku muziku koja ne prestaje da pleni originalnom fuzijom muzičkih žanrova.

taktS nestrpljenjem očekujemo peti Takt festival, 17. i 18. septembra,  druženje sa talentovanim učesnicima ovogodišnjeg festivalskog izdanja i fenomenalnim članovima žirija.


Vidimo se @ #TaktFest!

Pin It