Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...

Otvoren je prvi poziv za izbor kompozicije projekta WBYO Accelerando u kojem Asocijacija Kulturanova učestvuje kao partnerska organizacija.

Cilj Omladinskog orkestra Zapadnog Balkana (WBYO) je da tokom projekta WBYO Accelerando stvori dugoročnu platformu za mlade kompozitore iz regiona Zapadnog Balkana i da promoviše jedinstvenu kreativnu muzičku razmenu između publike, kompozitora i izvođača.

Predvođen umetničkim timom WBYO (umetnički direktor, mentori orkestra i članovi žirija), namera prvog konkursa WBYO za kompoziciju je da pruži priliku za stvaranje novih dela za simfonijski orkestar zasnovanih na raznovrsnosti narodnih igara.

Pored toga, poziv nudi mogućnost izvođenja nagrađenih dela sa tokom letnje koncertne turneje (Western Balkans Go Dance) širom Zapadnog Balkana, time i sticanje nove perspektive za sopstveni rad.

Poziv je upućen mladim kompozitorima uzrasta od 18 do 36 godina da komponuju/aranžiraju komade za veliki simfonijski orkestar zasnovane na narodnim igrama Zapadnog Balkana i na ovaj način dopiru do nove publike kroz originalne koncertne formate i programe WBYO.

Prijava na konkurs za izbor kompozicije popunjava se na engleskom jeziku.

Na zvaničnom sajtu projekta možete pronaći sve potrebne informacije za prijavu (opšti propisi, smernice) pod odeljcima Open Calls i How to Apply.

Prijave će se primati isključivo elektronski (u PDF formatu) i treba iһ poslati e-poštom na  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Projekat WBYO Accelerando podržan je od strane programa Kreativna Evropa Evropske komisije.

Pin It