Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Loading Theme Customizer. Please wait...

pudding web Želite da saznate kako nastaje jedna ulična predstava? Evo prilike!

Kulturanova Vam predstavlja Pudding théâtre, trupu koja već 17 godina stvara predstave ne ulici. Šta oni kažu o tome?


« Ono što nas interesuje, jeste pričanje priča. Mi ih pričamo pozorišnim sredstvima, ali napolju, u javnom prostoru. Pozorište koje stvaramo nije angažovani ili politički teatar, nego pre jedno građansko pozorište. »

Projekat Geopolis, koji će se graditi kroz stvaralačke rezidencije u Novom Sadu, Podgorici i Skoplju, predstavljla priču o 7 ljudskih sudbina uhvaćenih u kovitlac svetskih pokreta. Nakon 2 godine promišljanja i traženja sredstava, projekat konačno zadobija formu, a partner u Srbiji ima je upravo Kulturanova.

« Osim migrantskih tokova, ono što nas fascinira jeste otkrivanje ljudskosti ovih likova. Stoga smo odlučili da izmislimo jednu zemlju, sa njenom specifičnom geografijom, običajima, bogatstvima i, naravno, sa njenim jezikom.

« Otvorene probe u inostranstvu čine sastavni deo kreativnog procesa kroz koji nastaje Géopolis. One nam pružaju mogućnost da ispitamo valjanost jezik koji smo osmislili i i potvrdu da naša predstava, koja bez publike ne bi mogla postojati, zaista funkcioniše. »

U Novom Sadu, probe će se održavati od 14.00 do 18.00 i od 20.30 do 22.30, od 26. do 28. septembra, na terenu Sokolskog društva ''Vojvodina'' (ul. Ilije Ognjanovića).

Svi prolaznici su dobrodošli da se zaustave, pogledaju šta radimo porazgovaraju sa nama. Razmena sa publikom nam mnogo znači i predstavlja naš modus operandi, dozvoljavajući da preispitamo ispravnost naših postavki. Oduševljeni smo što dolazimo u Novi Sad i što ćemo upoznati Novosađane – ovo je početak jedne divne avanture! »

JAVNA PREZENTACIJA PROJEKTA : teren Sokolskog doma, 28. septembar u 20h30

RAYGOVOR SA PUBLIKOM: klub Kosmosapiens (pasaž kod hotela Vojvodina), 29. septembar u 19h00

Ovaj program realizuje se uz podršku Francuskog instituta kroz program Teatroskop, u saradnji sa udruženjem Kulturanova.

Pudding theatre - za stampu-final

Pin It